• gunnar-dafgards

Gunnar Dafgård

Nyckelfakta

Uppdragets omfattning

Kyl- och fryslager samt kyla till nytt bageri

Effekt kyl

1030 kw

Effekt frys

1975 kw

Gunnar Dafgård

Med över 9 miljoner köttbullar per dygn är familjeföretaget Gunnar Dafgård AB i Källby en av Sveriges största leverantörer av färdig mat. Just nu är den välkända livsmedelsfabrikanten inne i en expansiv fas och har bland annat byggt ett 40 meter högt, helautomatiskt fryshus med mer än 30.000 pallplatser – och ett nytt bageri.

Francks fick förtroendet att bygga själva kylcentralen – med skruvkompressorer för frys- och kolvkompressorer till kylning av ett glykolsystem för luftbehandling och kylrum. Utmaningen, och förutsättningen för att lyckas, var att skapa en jämn rumstemperatur i en så hög frys.

 

Varför uppdraget gick till Francks:

Vi har samarbetat med Dafgårds i drygt tio år, och hade förmågan att erbjuda totalprojektering, ta fram alla handlingar och sedan utföra själva entreprenaden.