• academy-slide
Francks Academy Startprogram 2018

5 års kunskap på
18 månader

 

Ta plats i branschens bästa karriärsprogram!

Francks är Sveriges ledande företag inom kyla och värme. Vi har funnits i generationer och växer i
hela landet. När vi expanderar, vill vi göra det med unga människor som kan ta vara på både sina egna, företagets och framtidens möjligheter. Därför har vi skapat Francks Academy – ett trainee-program
där vi lyfter fram unga talanger som 
på 18 månader får erfarenheter som annars tar upp till 5 år att skaffa sig.


”På Francks jobbar vi i team med de
mest erfarna vilket är väldigt kul”

- Jocke 29 år,
Francks Kylindustri Norrköping

 

Betald utbildning

Francks Academy är en betald praktisk intensivkurs. Du arbetar direkt i teamet från dag ett och med en erfaren mentor nära dig under hela perioden. Du får erfarenhet från fältet inom alla områden och deltar i kurser inom bl.a. säkerhet, styrteknik och övervakning. Du har lön under hela trainee-perioden samt egna verktyg och tillgång till bil. Efter avslutat program har du en säkrad anställning på ett av Francks Kylindustris lokala kontor.


Hur går ansökningen till?

Har du en utbildning inom kylteknik och är under 25 år är du välkommen att göra din. Vänligen observera att möjligheten att ansöka Francks Academy startar den 1 januari 2018. Sista ansökningsdag är 15 april 2018. De som går vidare i första urvalet kallas på intervju under maj och juni. Är du en av dem som vi väljer till programmet meddelas du i juli och startar din anställning i september 2018.


Har du det som krävs?

Grundläggande studier inom kylteknik och rätt inställning är en grund. Egenskaperna vi söker hos dem vi väljer ut till programmet är nyfikenhet kreativitet, arbetsvilja, ärlighet, lagkänsla och lojalitet. Känner du igen dig i detta kan du vara den vi letar efter.

Med Francks Academy siktar vi på att utveckla vår roll som landets skickligaste kylteknikföretag. När vi tidigt förser våra unga medarbetare med användbara kunskaper tar vi också ansvar för att utveckla en hel bransch. Francks Academy är en investering i dig, i företaget och för framtiden.


Ansökan för höstens utbildning är nu öppen.

2018 års ansökningsperiod har öppnat. Vid frågor kontakta Peter Franck, peter.franck@franckskylindustri.se 08-594 968 01.

 

Jag kan tänka mig traineeplats i annan del av landet?

— Berätta om dig själv och intyga dina kunskaper genom CV, gymnasiebetyg, utvärdering/checklista och/eller tjänstgöringsintyg LIA perioder, intyg Heta Arbeten och kylcertifikat för f-gas.